Gebiedsopdracht Titel:
Septemberproject, Vlaardingen

Periode:
augustus 2009 tot november 2009

Opdrachtgever:
Gemeente Vlaardingen

In samenwerking met:
Woningstichting Samenwerking Vlaardingen en Waterweg Wonen

Septemberproject, Vlaardingen

Septemberproject, Vlaardingen

Tussen september en november 2009 werkte Concire met gemeente en woningbouwcorporaties in Vlaardingen aan het Actieplan Wonen 2030. In de maand september gaven wij richting aan de uitwerking van vijf gebiedsvisies die de gemeente Vlaardingen samen met de Vlaardingse woningbouwcorporaties maakte. Samen ontwikkelden wij het gebiedsconcept Buitenstad. Dit gaf richting aan de uitwerking van programma, nodig om te groeien naar een aantrekkelijke woonstad die mensen vasthoudt en aantrekt, is vergevorderd. Daarbij staan de stedelijke ambitie en de toekomstrichting centraal.

Vlaardingen is een stad met een aanzienlijke voorraad goedkope en gestapelde woningen, waardoor de doorstroming naar de volgende stap in de wooncarrière lastig is. De stad staat voor een ambitieuze herstructureringsopgave van circa 8.000 woningen. Dit vraagt niet alleen om versterking van de kwaliteit van het woonmilieu, maar ook om een onderscheidingsslag ten opzichte van andere gemeentes in de regio. Vlaardingse krachten als de historische binnenstad, de unieke rivierzone (hier komen nog xxl schepen langs) en het ‘buiten’ aan drie kanten van de stad (grenst aan verschillende kanten aan groen naar Midden-Delfland en aan de Nieuwe Maas) kunnen daaraan bijdragen.

Voor meer informatie zie het stedelijk Magazine Buitenstad Vlaardingen, een eenmalige uitgave van de gemeente Vlaardingen.