Businesscase Titel:
High Tech Paviljoen Calvijn, Rotterdam

Periode:
januari 2011 - lopend

Opdrachtgever:
CSG Calvijn locatie Vreewijk, Havensteder en de stichting Kijk op Zuid

High Tech Paviljoen Calvijn, Rotterdam

High Tech Paviljoen Calvijn, Rotterdam

Technologische innovatie is erg belangrijk voor de toekomst van Nederland en voor Rotterdam in het bijzonder. Vanuit het geloof in de kracht en de potentie van jongeren is het initiatief ontstaan om het
I Tech You! Paviljoen in Rotterdam Zuid te realiseren.
Het I Tech You! Paviljoen zal worden gerealiseerd in de leegstaande conciërgewoning nabij de school. Een plek die niet alleen de interesse voor techniek aanwakkert, maar ook Vreewijk helpt en de trots van Rotterdam-Zuid vergroot. Samen met leerlingen en een grote groep mensen uit het technisch bedrijfsleven uit de regio Rotterdam hielp Concire deze ambitieuze groep mensen niet alleen bij het verkennen van de ambitie, maar ook met het opstellen van een programma, dat nu organisch tot groei komt.

Het I Tech You! paviljoen, en dan vooral de boodschap die het paviljoen wil uitstralen moet meerdere groepen aanspreken. Het moet de plek worden waar de trots en het zelfbewustzijn van de leerlingen en jongeren tot uiting komt en waar zij hun enthousiasme voor techniek overbrengen op hun vrienden, ouders, jongeren, de bewoners van het tuindorp Vreewijk, het bedrijfsleven en uiteindelijk heel Rotterdam. Vandaar de naam van het Paviljoen: I Tech You!

In 2012 is de stichting I Tech You Rotterdam opgericht waarmee de betrokken partijen zich langdurig hebben weten te committeren aan het
I Tech You! gedachtegoed. De stichting heeft als doel om de interesse voor techniek en een technische vervolgopleiding te versterken en leerlingen, jongeren, bewoners en marktpartijen door co-creatie en ontmoeting duurzaam te verbinden.

Belangrijke data:
4 februari 2013: Beschikking ontvangen van Job Dura Fonds
Het I Tech You! Paviljoen heeft een beschikking van € 10.000,- ontvangen van het Job Dura Fonds. Het Job Dura Fonds focust zich op de bebouwde omgeving. De beschikking zal dan ook voornamelijk worden gebruikt voor de transformatie van conciërgewoning tot I Tech You! Paviljoen. Samen met de reeds toegezegde beschikking van de deelgemeente Feijenoord is nu € 25.000,- beschikbaar voor het I Tech You! Paviljoen.

18 december 2012: Beschikking ontvangen van Deelgemeente Feijenoord
Het I Tech You! Paviljoen heeft een beschikking van € 15.000,- ontvangen van Deelgemeente Feijenoord. Deelgemeente Feijenoord reageert daarmee positief op het gedachtegoed en de samenwerking. Het vastgestelde bedrag zal voornamelijk worden ingezet voor de ontwikkeling van de binnenkant ven het I Tech You! Paviljoen en het programma.

19 juni 2012: Oprichting Stichting I Tech You Rotterdam
Op 19 juni 2012 is de stichting I Tech You Rotterdam opgericht. De oprichting van de stichting is het resultaat van een actief voortraject waarin Concire als drijvende kracht samen met de betrokken partijen het achterliggende gedachtegoed heeft vorm gegeven. De stichting laat zien dat de betrokken partijen zich langdurig committeren aan de gestelde ambities.

De stichting I Tech You! Rotterdam heeft geen winstoogmerk en heeft ten doel te handelen als een publiek belang dienende instelling. De stichting is met name gericht op het bevorderen van belangstelling bij de jeugd voor techniek in het algemeen en technische studies in het bijzonder zowel in regionale als globale zin en al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

De stichting tracht dit doel te bereiken onder meer door het opzetten en in stand houden van een I Tech You! Paviljoen.

Verslag Ideeënsessie 22 september 2011
Verslag Expertmeeeting 10 maart 2011
Inspiratiepaper Carol Hol maart 2011
Radiofragment Rijnmond-nieuws 10 maart 2011