Terug naar nieuwsbrief

Naar CONCIRE website

 

Klantendag: Wandelen langs de meridiaan

Conceptionistendag

“Inspirerend, informatief en bovendien aangenaam”. Dat was de reactie van Ruud van Eijkeren, wethouder in Goirle, toen we aan het eind van de avond in restaurant Obba afscheid van elkaar namen.

In klein gezelschap en informele setting bezochten wij een aantal binnenstedelijke opgaven in Rotterdam. Met tuk tuk en watertaxi reisden we van Noord naar Zuid. Langs deze meridiaan passeerden we ‘Stadsheerlijkheid Zomerhof’, ‘Centraal District Rotterdam’, ‘Stadsparken Rotterdam’, ‘Street of the Arts’, ‘Dynamisch Waterstadhavens’ en ‘Pionierend Hillesluis’.

Op deze locaties spraken we over de diversiteit aan opgaven en aanpakken in één stad. Pieter van Sluijs, projectmanager bij de gemeente Utrecht: “Een aangename manier om buiten je eigen stad de diversiteit van aanpakken te leren kennen. Bovendien herken je een lijn in het werk van CONCIRE; je begint niet direct met projectmatig werken, maar schept de gelegenheid om samen met verrassende stakeholders eerst de opgave van een gebied te bepalen”. Ruud van Eijkeren vult aan: “Wat opvalt is dat de opgaven van CONCIRE doordesemd zijn van cultuur en kunst. Het gaat om meer dan stenen stapelen. Jullie halen de rijkdom van de plekken naar boven alsof het een vanzelfsprekendheid is. Die is dan de basis is voor onder meer verdere ruimtelijke vertaling”.

Positieve reacties, voor herhaling vatbaar dus. Deze zomer organiseren wij nog twee keer een klantenmiddag met vrienden en bekenden uit ons netwerk.