Stadsparken
op de Parade

Vanaf de traverse beleef je Stadsparken Rotterdam. Rotterdam is een hele groene
stad met veel singels en parken...

lees verder >

 

De eerste Jongerenbiënnale
van Nederland op Rotterdam Zuid!

Josje Stoel, programmeur van YOUR CITY - Jongeren maken Zuid is tevreden over het resultaat. “De Biënnale is een vernieuwend concept geworden”, zegt ze...
lees verder >

B & W kiest voor toekomstrichting winkelcentrum Leidsenhage

Geen koopfabriek, maar een Winkelparadijs en een Stedelijk podium met als perspectief: Leidschenhage als Buitenplaats...
lees verder >

Concire werkte mee aan winnende visie van Ymere

Alles draaide om de vraag: hoe maak je het voor bewoners aantrekkelijk om in een wijk te gaan wonen, als de wijk nog ontworpen moet worden?...
lees verder >

IMAGE: overheid neemt heft in eigen handen

In deze tijd van recessie maken veel marktpartijen even pas op de plaats. Verschillende gemeenten maken hiervan gebruik door het initiatief voor gebiedsontwikkeling naar zich toe te trekken en zich te scholen in innovatieve concepten. ...
lees verder >

 

Concire bestelt
VIS bij Pierre WindVis is gezond, vis staat op de kaart. Concire heeft samen met ondernemers in de vissector het gebiedsconcept Scheveningen Haven is VIS ontwikkeld. Bij de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd is een krachtige en duurzame visserijsector daarbij uitgangspunt. Maar er liggen ook kansen voor een meer recreatieve beleving van vis. VIS staat voor de trots van de plek. Om te laten zien wat dit voor Scheveningen Haven kan betekenen, heeft Concire Pierre Wind uitgenodigd voor een workshop over het gebied.

De visafslag van Scheveningen heeft het grootste achterland van Nederland. De consument is daarmee een sterke onderscheidende kracht. Dit biedt kansen voor voedsel en recreatie. Pierre Wind bracht deze twee nog onderbelichte kanten van vis onder de aandacht onder het motto: VIS is beleving!

VIS beleven is een harinkje happen, maar ook een viskwekerij als publiekstrekker. Deze moet dan wel smaakvol zijn ingericht, een wonder van techniek zijn en niets weg hebben van de varkensfokkerijen waar veel viskwekerijen nu op lijken. Een ander idee is een 'vislab', een plek waar de consument (en de industrie) kan zien wat er allemaal aan visexpertise voorhanden is. Of een school voor visspecialisten, waarbij de viskennis van Scheveningen goed van pas komt. Ook de deelnemers van de workshop ontkomen niet aan de VIS-beleving. Bekende gerechten met een nieuwe touch: Pierre sluit zijn betoog af met speciaal voor Scheveningen gemaakte vishapjes: Scheveningse snert en een visomelet op toastje van Zeebeschuit.

Door vis op een niet-traditionele manier op de kaart te zetten, heeft Concire de betrokken partijen als de vissers, gemeente, het productschap, het Ministerie van LNV en anderen de kansen voor een duurzame vissector in Scheveningen laten zien. Scheveningen Haven is VIS staat nu op de kaart en kan rekenen op brede steun. Met DUURZAME VIS plaatst Scheveningen een prominent baken op de horizon. Om dit baken te verzilveren, gaan de partijen samenwerken aan de hand van ‘PACT van Scheveningen’, een pact dat staat voor ‘samen sterk’ en een inhoudelijke verdieping van het begrip DUURZAME VIS.

Ook gezonder leven met VIS? Probeer de recepten van Pierre Wind zelf!

Lees verder over de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen (doorklikken op project Scheveningen Haven is Vis en Pact van Scheveningen).

lees verder >

 

   


Precies twee jaar na commitment voor het gebiedsconcept ‘Weena | Glocal City District’ is midden in het stationsgebied de Vereniging Centraal District Rotterdam opgericht. Een club van gemeente, ontwikkelaars en bedrijven die de krachten bundelen voor de promotie en placemaking van het gebied rond het nieuwe centraal station Rotterdam.
“Weer een stap verder naar een ontwikkelingsorganisatie”, zegt Fons Meijer, procesmanager bij de gemeente Rotterdam en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Centraal District Rotterdam.

In juli 2007 tekenden de gemeente en de verschillende stakeholders voor commitment voor het gebiedsconcept ‘Weena | Glocal City District’. Concire ontwikkelde dit samen met gemeente en stakeholders voor het Stationskwartier. “Wat is de waarde van het gebiedsconcept twee jaar na de ondertekening”? Fons Meijer licht toe.

lees verder >
 

klik hier om u af te melden, of wilt u zich juist aanmelden?