Terug naar nieuwsbrief

Naar CONCIRE website

 

De eerste JongerenbiŽnnale van Nederland op Rotterdam-Zuid!

 Rotterdam Zuid

Josje Stoel, programmeur van YOUR CITY - Jongeren maken Zuid is tevreden over het resultaat. ďDe JongerenbiŽnnale is een vernieuwend concept gewordenĒ, zegt ze.

ďIk vond het best een lastige opgaveĒ, zegt Josje Stoel. ďWe begonnen met een vrij idealistisch idee: een jongerenbiŽnnale op Zuid. Dat was ook het gevoel bij jongeren en jongerenwerkers die ik sprak. Bovendien heb ik met enorm veel partijen gesproken. Hoe ga je dat realiseren? Hoe zorg je ervoor dat het resultaten oplevert? Dat vroeg ik mij wel eens af. Nu ligt de basis voor het programma van YOUR CITY er en ik ben er trots opĒ.

Zij krijgt de herkenning van innovatie terug uit de verschillende reacties. ďTijdens de manifestatie wordt duidelijk dat jongeren als serieuze coalitiepartner bij de ontwikkeling van de stad kunnen en moeten worden betrokkenĒ.

Het programma vindt plaats van september 2009 tot eind 2009, parallel aan de Internationale Architectuur BiŽnnale Rotterdam (IABR). In YOUR CITY gaan jongeren en coalitiepartners op zoek naar de kansen en naar de trots van Rotterdam-Zuid. Zij zoeken naar hun Zuidfactor en geven hieraan een eigen gezicht, uit hun leefwereld. Zo draagt YOUR CITY bij aan de transformatie van het zelfbeeld van Rotterdam-Zuid.

YOUR CITY is een initiatief van de stichting Kijk op Zuid en AIR. Rotterdam is dit jaar Europese Jongerenhoofdstad. Ook vindt de 4e IABR plaats. Een jongerenbiŽnnale mag dan niet ontbreken, vinden AIR en de stichting Kijk op Zuid.

CONCIRE is als maatschappelijk verantwoord ondernemer en met hart voor Zuid samen met onder meer Dura Vermeer Rotterdam en Com.wonen ťťn van de initiatiefnemers van de stichting Kijk op Zuid.

Voor programmaopzet JongerenbiŽnale YOUR CITY lees hier verder.

www.kijkopzuid.nl
www.airfoundation.nl