Terug naar nieuwsbrief

Naar CONCIRE website

 

Craft Ground Amsterdam

Crafrt Ground

CONCIRE ontwikkelt in opdracht van het Mediacollege Amsterdam (Ma), Ymere en Bouwfonds Ontwikkeling en samen met de gebiedspartners, hét netwerk van creatieve productie van Amsterdam; Craft Ground (Sloterdijk, Amsterdam).

Craft Ground

Craft Ground, waar de traditionele en nieuwe vakman samen opgaan

Het onderscheidende karakter van de Craft Ground, het gebiedsconcept voor Westpoort-Oost, kan als volgt worden getypeerd: een creatief productienetwerk waar de authentieke vakman en de nieuwe vakman (techniek) worden opgeleid en werkzaam zijn (deze karakteristiek is geformuleerd in samenspraak met enkele partners in het gebied). Het netwerk van creatieve productie van Amsterdam bevat door de aanwezigheid van partijen alle benodigde kennis, werkkracht en diensten om een (creatief) product vanuit het niets op te bouwen tot een eindproduct.

Deze productie en kennisontwikkeling zijn onmisbaar voor de creatieve economie van Amsterdam, nu en in de toekomst! Begin oktober heeft een nieuw leerwerkbedrijf zijn deuren geopend in het gebied. Het leerwerkbedrijf, Base Games, vormt een schakel tussen gaming onderwijs van het Mediacollege en de game ondernemers uit het gebied en Amsterdam.

Enkele Nieuwsberichten:

De Parool: Amsterdam: 'Jeugd moet ambacht leren'
De Telegraaf: Amsterdam wil dat jeugd weer ambacht leert
AT5: Jongeren moeten weer een ambacht leren