Gebiedsvisie Titel:
PRINTING THE CITY

Periode:
november 2013 tot december 2013

Opdrachtgever:
AM+D & Concire

PRINTING THE CITY

Het Nationaal B2B congres Printing the City op 18 & 19 november 2013 was een succes!

Wethouder Korrie Louwes opent het congres.
Meteen wijst ze op het artikel dat eerder verschenen is in het AD, waarin de Club van Rome in 2040 leegloop voorspelt van het havengebied als niet wordt ingespeeld op nieuwe technologische ontwikkelingen. Olie en gas zullen vervangen worden door nieuwe energie bronnen en nieuwe ontwikkelingen als digital- en additive manufacturing op de logistieke sector. De komst van nieuwe bedrijven en het werken aan nieuwe initiatieven is een vereiste. Gemeente Rotterdam zal daarbij faciliterend zijn. Nu al zijn er nieuwe initiatieven in de stad zoals de FabLabs, de RDM Makerspace en binnenkort wellicht de komst van de Techshop. Ze sluit haar speech af met het aangepaste Rotterdamse gezegde: niet lullen maar 3D-printen


Yuri van Geest - NL Ambassadeur Singularity University (NASA-Google_Cisco) begint zijn speech en sleept de zaal direct mee in tientallen spectaculaire ontwikkelingen die nu al bestaan. Door de verdubbeling van de rekensnelheid van computers (iedere 24 maanden) zullen de veranderingen vele malen sneller gaan dan we in de eerste en tweede Industriële Revolutie gewend waren. De samensmelting van digitale technieken en de derde Industriële Revolutie zal voor iedereen de komende jaren zichtbaar worden.


Paul Brody - Vice President & Global Industry IBM
San Francisco/USA opent met "Klein, simpel en lokaal".
Kleine, simpele en lokaal georiënteerde toeleveringsketens brengen grote kansen voor een nieuwe lichting van ondernemers.
Zij zullen banen creëren en bedrijven oprichten die nieuwe markten en de lokale gemeenschap zullen gaan bedienen. Zij zullen het tijdperk van wereldhandel en handelinvesteringen ondersteboven keren. Handel zal in grote hoeveelheden online gaan en mensen in staat stellen om met een muisklik goederen te verplaatsen. Dit alles zal, net als de laatste grote industriële revolutie jaren van transitie in beslag nemen, maar het zal veranderen. En die verandering is reeds in gang gezet.
Het volledige rapport met daarin een gedetailleerde analyse van elke technologie en productanalyses in online beschikbaar.


Maikel Beerens - Xilloc Medical, een flitsende presentatie over de ontwikkeling inde medische sector.  Maikel kreeg de Technology Award voor zijn thesis over de ontwikkeling van patiënt specifieke implantaten.


Willem Vermeend - Internetondernemer, bijzonder hoogleraar Econ. & Internet Businessen schrijver van het boek
"Op weg naar een nieuwe industriële revolutie? De Wereld van 3D-printen".


Dit is maar een kleine greep uit de vele Internationale en Nationale top specialisten die aanwezig waren om ons te informeren over de komende ontwikkelingen.
Op de website "Printing the City" vindt u alle informatie over de sprekers, presentaties, maar ook over de bedrijven en organisaties die aanwezig waren en die al dagelijks in de praktijk werken met deze nieuwe technologieen.Lees ook onderstaande artikelen van Carol Hol.
The Printing City, de beleving van de Bij-De-Hand-Omgeving
Digital Manufacturing en de co-creatie van Bij-de-hante plekken
Olli in the City
3D-productie biedt verkrampte vastgoedsector uitweg